Osvojen i Kup: Smederevci titule posvetili stradalima u Malom Orašju

NOVI PAZAR, 14. jun 202a – Večeras su, pod reflektorima stadiona u Novom Pazaru, na vodom natopljenom terenu, fudbaleri Smedereva osvojili još jedan pehar i dokazali da su najbolji tim Zapadne Srbije. Ubedljivo su pobedili domaćina u finalnoj utakmici Kupa FSRZS. Ovu titulu, baš kao i prethodnu u Ligi, kako su sami rekli, posvetili su svim stradalim, nevinim žrtvama masakra u Malom Orašju, kojima je juče održan parastos, a među njima je bilo i nekoliko njihovih kolega fudbalera; Jošanica – Smederevo 1924 0:5 (0:2).

Pre početka utakmice Almir Šaćirović, predsednik FSO Novi Pazar – Raška – Tutin, uručio je kapitenu FK Smederevo 1924 Nikoli Stojkoviću pehar za osvojeno prvo mesto u Srpskoj ligi Zapad, a na kraju večerašnjeg meča trofej namenjen najboljem u Kup Stojković je primio od Gorana Lazića, člana Izvršnog odbora FSRZS.

Inače, Smederevci su na ovu utakmicu doputovali bez Kaličanina, Antića, Krnete, Zličića, Dimitrijevića i Bojića, Andrija Marković je u prethodnim utakmicama Kupa zaradio parne žute kartone, a Sević, Jordan Jovanović i Savković su ostali na klupi. Sa samo 16 igrača u protokolu i u ovom kombinovanom sastavu Smederevo je bilo prejako za tim koji je u ovoj sezoni izborio plasman u Srpsku ligu Zapad.

Već u prvom minutu meča viđena je odlična akcija gostiju, no šut Jankovića zaustavlja stativa. Nastavili su rezervisti Smedereva da napadaju preko prodornih Filipa Ilića i Nikole Filipovića, ali su narednu šansu imali domaći kada je posle nesporazuma odbrane Smedereva  Dolovac stigao do lopte pre Jovića. Put lopte ka golu zaustavio je komandant odbrane Smederevskog tima Kostić.

Ova prilika dala je krila domaćima, koji potom imaju inicijativu, ali je odbrana Smederevaca uspešno odolevala. I onda u jednoj akciji, koja na prvi pogled nije mnogo obećavala, lopta je došla do Nikole Filipovića, on šutira sa nekih 18 metara i postiže pogodak u 28. Minutu. Istini za volju nije se istakao golman domaćih Čuljković, koji je loše reagovao.

Nastavili su Smederevci u istom ritmu i u 35. minutu duplirali vođstvo; odlično se po levoj strani probio Milan Blagojević i centrirao za Filipovića, koji sjajnim trzajem glavom povećava prednost.

Imao je Filipović još jednu priliku posle prodora Filipa Ilića po desnoj strani, ali da prednost gostiju bude još veća isprečila se ponovo stativa.

Pred kraj poluvremena povredio se Milan Blagojević tako da je u nastavku igrao Cvejić.

Drugo poluvreme započelo je šutem Marovca, ali je Jović sačuvao mrežu Smedereva, krajnjim naporom loptu prosledio u korner.

Već u narednom napadu posle kornera gostiju i centaršuta Sevića kapiten Stojković je glavom pogodio prečku sa pet metara. T

Trenutak koji je verovatno rešio meč desio se u 55. minutu; mladi Nikola Jovanović sjajnim šutem sa nekih 25 metara pogodio je same rašlje gola Jošanice.

Nakon toga splasnula je i pazarska publika a Smederevci su nastavili da melju protivnika. Naredni gol postigao je Miloš Janković iz jedanaesterca, posle prekršaja koji je bio napravljen baš nad njim.

Još jednom je Miloš Janković bio strelac posle odlične akcije smederevskog tima, postavivši tako konačan rezultat; Jošanica – Smederevo 0:5.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!